Evangelist Joyce Meyer openhartig over heftige jeugd

Met haar getuigenis wil ze hoop bieden

in Geloven

Op haar site vertelt Joyce Meyer onomwonden over haar verschrikkelijke jeugd. Zij doet dat om anderen met vergelijkbare ervaringen hoop te bieden. “God heeft mij vrijgemaakt. Dat wil hij jou ook geven.”

Joyce heeft in haar jeugd met seksueel, verbaal en fysiek geweld te maken gehad. Wanneer zij hier eerder over sprak, had zij het altijd over seksueel misbruik. Op haar website deelt ze haar getuigenis en vertelt dat zij niet eerder het woord “verkrachting” heeft gebruikt. Dat doet zij nu wel, omdat daar feitelijk sprake van was.

Om Joyce te kunnen misbruiken, viel haar vader terug op leugens, manipulatie, angst en bedreigingen. Joyce vertelt dat haar vader haar ten minste tweehonderd keer heeft verkracht. Ze was bang dat haar moeder het misbruik zou zien en Joyce daar de schuld van zou geven. Op haar negende werd zij al door haar vader gedwongen om naar porno te kijken. Haar ouderlijk huis bood haar nergens een veilige plaats. Het maakte haar eenzaam en gaf haar, ook op school, het gevoel nergens bij te horen. Het misbruik ging door totdat zij op haar achttiende het huis verliet.

“Geef niet op!”
Meyer wil anderen met haar getuigenis hoop geven, omdat God niet alleen haar heeft willen bijstaan. “Hij wil iedereen met problemen helpen.” Ze geeft aan dat het belangrijk is dat mensen de werkelijkheid niet geheim houden: “Dat is iets wat de duivel juist wel wil.” Ze moedigt slachtoffers aan om als eerste stap alles openlijk aan God te vertellen. Ze getuigt ervan dat God haar de vrijheid gegeven heeft, zodat ze als evangelist God kan dienen. “Ik wil laten weten hoe goed God is. Geef niet op!”

Om lotgenoten te bemoedigen eindigt ze haar getuigenis met de tekst uit Jesaja 61:7 “De smaad die je verdiende loon werd genoemd, je schande wordt je dubbel vergoed. “

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons