EO lanceert website met verhalen van hoop in Irak

in Mediatips

De Evangelische Omroep heeft een speciale website gelanceerd, naar aanleiding van een reis naar Noord-Irak, waar twee miljoen vluchtelingen momenteel tijdelijk onderdak vinden. De website brengt verhalen van gevluchte christenen dichterbij met video’s, portretten en blogs.

Marco van der Straten, hoofdredacteur van Visie en EO.nl/Geloven, reisde samen met fotograaf Ruben Timman, evangelist Jurjen ten Brinke en cameraman Ferdinand van Dam tien dagen door Irak, om geloofsgenoten een hart onder de riem te steken. Marco: "We gingen op zoek naar verhalen van nood en hoop. Die verhalen van nood liggen voor het oprapen. Er zijn zoveel mensen die in een ogenschijnlijk hopeloze situatie zitten in een vluchtelingenkamp".

Sprankjes hoop
"Ook het verhaal van Melad maakte diepe indruk op me", zegt Marco. "Zijn vader werd vermoord door jihadisten, hij heeft alle hoop verloren en ziet voor zichzelf geen toekomst meer in Irak. Maar gelukkig vonden we ook sprankjes hoop, bijvoorbeeld in de ogen van kinderen die voor onze camera een tekening maakten over hun toekomst en daarover vertellen. Het is ook bijzonder om te horen waarvoor de mensen graag gebed willen. Juist in deze moeilijke tijd geeft dat hen steun."

Themaweek
De EO vraagt tussen 4 en 15 mei extra aandacht voor de situatie van christenen in Syrië en Irak, in navolging van christelijke organisaties als Raad van Kerken en Missie Nederland. Naast de speciale site komt de themaweek terug in programma’s en het EO-weekmagazine Visie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons