Egyptische moslims belagen christelijke vrouw

in Christelijk Nieuws

Woedende moslims hebben in Minya in het zuiden van Egypte huizen van christenen in brand gestoken en een zeventigjarige vrouw naakt door de straten gejaagd, omdat boze tongen beweerden dat haar christelijke zoon een affaire had met een moslimvrouw. De politie heeft vijf verdachten opgepakt en zoekt nog achttien anderen.

De man vluchtte al op 19 mei, samen met zijn vrouw en kinderen. Zijn ouders bleven achter en gingen naar de politie, omdat ze voor hun leven vreesden. De volgende dag verzamelde zich een menigte van ongeveer driehonderd man voor hun huis, dat in brand gestoken en geplunderd werd. De vrouw des huizes werd op straat uitgekleed en beschimpt. Ook zes andere huizen werden leeggeroofd en in de fik gestoken, zeiden ooggetuigen.

President Abdel Fattah al-Sisi veroordeelde het geweld donderdag. Hij droeg de lokale autoriteiten en het leger op alle schade binnen een maand te repareren.

Orthodoxe kopten zijn de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten. Ze vormen ongeveer 10 procent van de Egyptische bevolking van 90 miljoen mensen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons