Dit zijn de 3 coolste theologen van Nederland

Genomineerden 'Theoloog van 2016' bekend

in Christelijk Nieuws

De theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit zijn genomineerd voor de titel 'Theoloog van het jaar'. Na de voorrondes in Hilversum werden zij door de jury uitverkoren uit een groep van zo'n 20 theologen die de figuurlijke degens met elkaar kruisten. Tijdens de Nacht van de Theologie op 25 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Dit jaar mag een jonge theoloog (jonger dan 40 jaar) invulling te geven aan de titel ‘Theoloog van het jaar’.

Tijdens de voorronde bij de KRO-NCRV op 24 mei gingen de geselecteerde jonge theologen met elkaar in gesprek voor een vakjury. Theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit werden hier door de jury verkozen tot genomineerden voor de titel Theoloog van het jaar.

Pim Brouwer (30) is predikant in Utrecht en theatermaker. Janneke Stegeman (35) is Oud-Testamenticus en werkt onder meer bij debatcentrum de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Peter-Ben Smit (36) was op zijn 31e een van de jongste hoogleraren theologie van Nederland. Daarnaast is hij pastoor in de Oud-Katholieke Kerk.

Tijdens de Nacht van de Theologie in het gebouw van de EO wordt de Theoloog van het jaar bekend gemaakt. Tot en met deze Nacht kunt ook u stemmen op uw favoriete theoloog van deze drie.
De Nacht van de Theologie wordt op 25 juni 2016 live uitgezonden op NPO Radio 5, gepresenteerd door Andries Knevel en Annemiek Schrijver.

Op dit moment is Bisschop Gerard de Korte de drager van de titel. Tijdens de Nacht van de Theologie zal hij persoonlijk dit stokje overdragen aan de nieuwe vertegenwoordiger.

 

Meer informatie en stemmen op uw favoriete theoloog (vanaf 28 mei): www.nachtvandetheologie.nl

Op de foto vanaf links de genomineerde theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit
Foto: Marjan Okkerman. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons