"De Jongerendag in de Galgenwaard vergeet ik nooit meer"

Dominee Arie van der Veer (74) en Joram Kaat (22) blikken terug

in Mediatips

Zaterdag 4 juni vindt de 42ste editie van de EO-Jongerendag plaats. EO.nl/geloven haalde herinneringen op met oud-spreker Arie van der Veer en de jonge presentator Joram Kaat.

Dominee Arie van der Veer sprak vier keer op de EO-Jongerendag. “Het mooiste van de EO-Jongerendag vond ik natuurlijk het spreken, niet de muziek. Voor mij was die vaak wat te heftig. Maar als ik tienduizenden jongeren zag zingen, was het toch genieten."

Joram Kaat presenteert de EO-Jongerendag voor de tweede keer. "Vorig jaar stond ik achter de schermen te wachten tot ik op moest. Alles wat ik kon denken was: Waarom wilde ik dit? Wat doe ik hier? Ik moet naar huis! Maar op het moment dat ik het podium op liep, was dat gevoel weg."

Ds. Arie van der Veer en Joram Kaat blikken terug

This is Love
Voor de vierde keer staat Tiemen Westerduin (42) dit jaar op het podium om de tienduizenden EO-Jongerendagbezoekers toe te spreken, dit jaar over het thema ‘This is Love’. “Als je de wet en de profeten samenvat, als God zelf vertelt waar het bij Hem om draait, dan kom je uit bij de liefde. Dat je God liefhebt, en daaraan gelijk: dat je elkaar liefhebt” aldus Tiemen.

Tiemen hoopt dat jongeren op de EO-Jongerendag iets proeven van herstellende liefde. “Wat zou het mooi zijn als bezoekers zich gaan verwonderen over een God die liefde is. Dat ze ontdekken dat Hij hen kent en dat ze er mogen zijn in Zijn aanwezigheid. Liefde waarvoor je zelf niets hoeft mee te brengen en die zelfs jouw tegenstand overwint, dat is écht een sterke boodschap. Als je iets van die power leert kennen, verander je. Dat kan niet anders."

Een uitgebreid interview met spreker Tiemen Westerduin is vanaf woensdag 1 juni te lezen in EO Visie. De EO-Jongerendag 2016 is zaterdag 4 juni om 13.30 te bekijken op NPO 2.

Video: Tom Nusselder
Tekst: Pieter-Jan Rodenburg

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons