Christelijke vluchtelingen Duitsland slachtoffer van geweld

in Christelijk Nieuws

Volgens een onderzoek van de Duitse tak van Open Doors zijn christelijke vluchtelingen op grote schaal slachtoffer van geweld en bedreigingen. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De organisatie verzamelde 231 gevallen van mensenrechtenschending onder christelijke Duitse vluchtelingen.

Volgens directeur Markus Rode van Open Doors-Duitsland is het onderzoek slechts “het topje van de ijsberg”. Hij sprak over een klimaat van “angst en paniek”.

De 231 respondenten van het onderzoek komen grotendeels uit Irak, Afghanistan en Syrië. 199 ondervraagden waren bekeerlingen. 204 personen gaven aan dat zij vanwege hun religieuze overtuiging worden lastig gevallen. Drie van de vier ondervraagden zei meer dan eens geconfronteerd te zijn met discriminatie of geweld. De helft gaf aan (ook) door beveiligingspersoneel te zijn aangepakt.

De situatie van christelijke vluchtelingen in Duitsland is al door meerdere organisaties ter sprake gesteld. De organisatie Aktion für verfolgte Christen und Notleidende (AVC) stelde dat in Duitsland tot zo’n 40.000 vluchtelingen op grond van hun religieuze overtuiging worden vervolgd.

Bron: FAZ

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons