Christelijke partijen niet naar seksles Goedele Liekens

in Geloven

De fracties van CDA, ChristenUnie en SGP gaan niet naar een les over seksuele voorlichting die donderdag door de Vlaamse seksuoloog Goedele Liekens in de Tweede Kamer wordt gegeven.

Interactieve les
PvdA-Kamerlid Ypma en haar SP-collega Siderius vroegen enkele weken geleden aan Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum over seksualiteit, naar de Tweede Kamer te komen voor een gesprek over seksuele voorlichting op scholen. Het kenniscentrum opperde het idee om de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens een interactieve les te laten geven aan de Kamerleden. De les heeft vooral als doel te laten zien hoe jongeren hun weerbaarheid kunnen vergroten.

Poppenkast
De meeste fracties zijn morgen aanwezig. De christelijke niet. Ze hebben geen behoefte aan platvloersheid. Volgens SGP-Kamerlid Roelof Bisschop hoort de discussie op scholen thuis. “Vanuit een verwondering over het mooie ervan. Niet op een platvloerse en banale manier.” Ook ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins heeft geen trek in een seksles, waarvoor wél grote belangstelling is van de media. “Een poppenkast met camera's en Goedele Liekens, dat vind ik niks. Het is een onderwerp waar serieus over gedebatteerd moet worden”.

Bron: Algemeen Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons