'Christelijke jongeren zijn terughoudender dan moslims'

Onderzoek: ‘Jonge christenen in Duitsland haasten zich om geloof te relativeren’

in Geloven

Voor islamitische jongeren in Duitsland speelt het geloof een grotere rol in het dagelijks leven dan voor christelijke jongeren. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksinstituut Sinus, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Volgens de studie geven moslimjongeren duidelijker dan andere jongeren aan dat ze waarde hechten aan bepaalde geloofspraktijken. Velen van hen identificeren zich op een zelfbewuste, positieve manier met hun geloof, vrij van twijfel. 

Relativeren
Christelijke jongeren spreken volgens het onderzoek wel positief over hun geloof, maar haasten zich ook om dat op sommige punten te relativeren. Ze proberen in hun sociale omgeving te peilen in hoeverre hun religie geaccepteerd is. Als ‘strenggelovig’ willen ze niet gezien worden.

Levensstijl
Niet-religieuze jongeren in Duitsland houden zich volgens de studie vaak intensief bezig met het bestuderen van de grote wereldreligies. Velen van hen bidden ook tot God of een andere hogere macht. De diverse dogma’s en overtuigingen wekken hun nieuwsgierigheid, maar belangrijker nog is de bijbehorende levensstijl.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons