Ark van Noach verlaat Nederland in zomer 2016

Stichting gaat strategische samenwerking aan met Ark of Noah Foundation

in Geloven

De Ark van Noach, die door Johan Huibers is gebouwd en een aantal jaren in Dordrecht te bezichtigen is geweest, gaat Nederland deze zomer verlaten. Er zal koers gezet worden naar Zuid Amerika, zo heeft de stichting Ark van Noah in Nederland bekend gemaakt.

Voor het project is een strategische samenwerking aangegaan met de Ark of Noah Foundation in Pasadena, Californië (VS). Johan Huibers is al verscheidene jaren bevriend met Herald Janssen, bestuurslid van deze Amerikaanse stichting.

Oversteek
Momenteel wordt het ingewikkelde transport voorbereid. Dat zal op een gigantisch groot ponton gebeuren, of op een transportschip. De tweede optie gaat sneller, maar is een stuk duurder. De ark zal eerst naar Fortaleza in Brazilië vertrekken, en vervolgens naar Rio de Janeiro voor de Paralympic Games 2016. Een groot aantal andere havensteden worden dan vanaf volgend jaar aangedaan. De Ark zal voorzien worden van moderne technieken, zoals hologrammen, virtual reality en augmented reality. Daarvoor is een termijn van drie jaar uitgetrokken.

Planning
Na Brazilië staan Uruguay, Argentinië, wellicht Cuba, Puerto Rico, Colombia en dan de Verenigde Staten in de planning. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend. In veel landen zal de Ark niet alleen als een tijdelijk event te bezichtigen zijn, maar ook een blijvende herinnering achterlaten. Dit zal in vorm van zogenaamde ‘Ark van Hoop centers’ zijn, een kopie van de Ark in kleinere schaal, op land, daar waar hulp nodig is.

'Ark van Hoop'
Binnen deze centra kunnen een crèche en kleuterschool een plek krijgen, maar ook een kliniek, opleiding voor diverse ambachten, en verder een leslokaal voor informatie over hygiëne en voeding. Het is de bedoeling dat deze lesruimten ook kunnen worden samengevoegd tot een grotere zaal voor het geven van presentaties, toneelvoorstellingen en kerkdiensten.

De financiering van het project wordt ten dele gedragen door sponsoren, alsmede door crowd funding campagnes in Amerika en Brazilië. In Nederland loopt dat via het crowdfunding platform Just Giving.

Bron: Logos

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons