Andries Knevel schrijft boek over paus Franciscus

in Christelijk Nieuws

EO-presentator Andries Knevel schrijft aan een boek over paus Franciscus. Dat meldde hij dinsdag via zijn Twitteraccount. Aanleiding voor zijn schrijven zijn de reizen die hij naar Italië maakte, voor de vierdelige EO-serie over paus Franciscus.

“Het boek is een dagboek waarin ik verslag uitbreng van mijn zoektocht naar het geheim van de paus”, zegt Knevel. “Hierin beschrijf ik niet alleen de feiten, maar reflecteer ik ook op mijzelf”.

Geheim van de paus
Sinds half maart reisde Knevel naar Umbrië, Rome en Zuid-Italië, om meer over de paus te weten te komen. Franciscus’ mededogen met de zwakkeren en zijn pleidooi voor vrede en verzoening maken van hem een wereldleider die gerespecteerd wordt door vriend en vijand. “In drie jaar tijd keerde hij het negatieve beeld van de Katholieke kerk om en luistert iedereen met veel waardering naar hem”, zegt Knevel.

Het boek over het geheim van de paus zal in september verschijnen bij uitgeverij Boekencentrum.
Klik hier om 'Het geheim van de paus' alvast te bestellen.

Lees ook: 'Andries Knevel zoekt de paus'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons