Alles wat je moet weten over Opwekking 2016

in Mediatips

Van vrijdag 13 t/m maandag 16 mei 2016 organiseert Opwekking haar jaarlijkse Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Lees hier alles wat je moet weten over de 46e editie.

Thema
Het thema van de conferentie is dit jaar ‘Samen Jezus leven’. “We willen uitdragen dat we geroepen zijn om Jezus (uit) te leven, zichtbaar te maken, door wie we zijn en hoe we handelen”, zegt directeur van Opwekking, Ruben Flach. “Discipelschap betekent in de voetsporen van de Meester gaan en leven zoals Hij geleefd zou hebben in deze tijd. Net als vorig jaar benadrukken we ook nu dat we geroepen zijn om dit SAMEN te doen: met christenen uit alle kerken en generaties”.

Sprekers
Nicolas van Amerom trapt de conferentie af op de vrijdagavond. Zaterdagochtend spreekt Evert- Jan Ouweneel. ‘s Avonds is de beurt aan Alan Platt, een Zuid-Afrikaanse predikant bekend van o.a. het City Change project. Op de zondag, traditioneel de drukste dag, spreekt Henk Stoorvogel in de ochtend en Kees Goedhart in de avond. De afsluiting van het weekend, op de maandagochtend, wordt verzorgd door Wim Hoddenbagh.

Live-uitzending
De zes diensten van het hoofdprogramma worden rechtstreeks uitgezonden op de televisiezender en livestream van Family7. De zender is te ontvangen via Ziggo op kanaal 230 en bij KPN in het pluspakket op kanaal 334.

Muziek
Artiesten en bands die dit jaar in het programma voorkomen zijn onder andere Pearl Joan, Reyer, Matthijn Buwalda, Trinity, Kees Kraayenoord en Kinga Ban. Bekijk het volledige programma op de website van Opwekking
Het nieuwe album met Opwekkingsliederen (nrs. 783 t/m 795) ligt inmiddels bij de vroege bestellers op de mat. Ruben Flach draait de CD al vaak in zijn auto, vooral het lied 'Lopen op het water' en 'Amen' is favoriet bij de directeur van Stichting Opwekking. Beluister hier alvast het lied 'Wij houden ons niet langer stil'!

Mobiele app
Ga je naar Opwekking? Vergeet niet om de vernieuwde app van Opwekking te downloaden. In de applicatie vind je programma-informatie, maar ook een functie om je tent en auto terug te kunnen vinden op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Naast de app van Opwekking (die je kunt downloaden voor Android en iOS) is er ook een applicatie met daarin alle teksten van opwekkingsliederen. En daar wordt aanstaande woensdag gitaarakkoorden aan toegevoegd. Door middel van een aankoop binnen de app kan een deel van de liederen worden voorzien van gitaarakkoorden.

Weer

Kampeerders moeten zich goed voorbereiden op het pinksterweekend. Dat zegt weerman Rob Elbers van Stichting Opwekking donderdagochtend op Groot Nieuws Radio. "Zaterdag en zondag wordt het fris. Neem warme kleding mee, en ook een deken of slaapzak waar je op kan liggen, dan slaap je warm." Elbers verwacht een temperatuur van 11 tot 12 graden op zaterdag en zondag. Ook moeten we ons voorbereiden op een buitje. Donderdag en vrijdag zijn prima aankomstdagen voor de kampeerders van Pinksterconferentie Opwekking. "Vrijdag wordt het 17 tot 18 graden. Om je tentje op te zetten is dat een prima temperatuur."

Bekijk hier de weersverwachting via WeerOnline.
(Laatste update 12 mei 12:51 uur)

Aanmelden
Online aanmelden was mogelijk tot Hemelvaartsdag. Ga je naar Opwekking, maar moet je je nog aanmelden? Dat kan ter plekke op de conferentie. Er is momenteel nog voldoende plek.

Vrijwilliger Arjan Kooyman heeft de smaak al te pakken. Hij maakte een videoverslag bij het opbouwen van de tenten:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons