Adele onder vuur vanwege vergelijking met Jezus

Britse zangeres vergelijkt Beyoncé met Jezus

in Geloven

De Britse popzangeres Adele ligt flink onder vuur vanwege haar uitspraken over zangeres Beyoncé. Ze vergeleek de Amerikaanse zangeres met niemand minder dan Jezus. “Beyoncé kan werkelijk niet beter worden”, zei Adele. “Ze is Jezus Christus”. Fans reageerden verontwaardigd.

Adele deed de opmerkelijke uitspraak tijdens een optreden, naar aanleiding van Beyoncé’s nieuwe album dat vorige maand verscheen. Het album gaat over een breed scala aan onderwerpen, zoals ontkenning, woede, vergeving, hoop en verlossing. De visuele variant van het album bevat scènes met de duivel en God.

Onacceptabel
“Beyoncé is de meest inspirerende vrouw die ik ooit heb mogen aanbidden”, zegt Adele. Fans reageerden verontwaardigd op haar uitspraken. “Ik hou van Beyoncé, maar het is onacceptabel om haar met Jezus te vergelijken”, zei een fan op Facebook. “Elke knie zal buigen”, zei een andere volger. “Niemand verdient de glorie, die alleen Jezus toekomt”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons