50.000 christenen bezoeken Opwekking 2016

Record aantal kampeerders ondanks 'koudste Pinksterdag in 80 jaar'

in Mediatips

De 46e editie van de jaarlijkse Pinksterconferentie is een feit. Dit jaar bezochten 50.000 mensen de conferentie, onder wie 21.000 dappere kampeerders, ondanks de koudste Eerste Pinksterdag in tachtig jaar. Het thema van de conferentie was dit jaar ‘Samen Jezus leven’.

‘Samen Jezus leven’
“Je leeft niet op een eiland, maar je bent als christenen samen het lichaam van Christus”, zegt conferentieganger Ineke op Facebook. “Heel praktisch krijgt dat vorm tijdens het kamperen op Opwekking: Je hebt het goed met elkaar en je helpt elkaar als dat nodig is. Heeft de één last van z’n maag, dan heeft de ander wel maagtabletten bij zich. Op microniveau sta je klaar voor elkaar; dat is voor mij ook ‘Samen Jezus leven’”.

Sprekers
De conferentie werd afgetrapt door Nicolas van Amerom op de vrijdagavond. Zaterdagochtend sprak Evert- Jan Ouweneel. ‘s Avonds was de beurt aan Alan Platt, een Zuid-Afrikaanse predikant bekend van o.a. het City Change project. Op de zondag, traditioneel de drukste dag, sprak Henk Stoorvogel in de ochtend en Kees Goedhart in de avond. De afsluiting van het weekend, op de maandagochtend, werd verzorgd door Wim Hoddenbagh.

OpwekkingApp
Speciaal voor de bezoekers van de conferentie ontwikkelde Transvision Media een gratis conferentie-app: de OpwekkingApp. De app bevat onder andere een livestream waarmee de samenkomsten van de volwassenen, jongeren en/of tieners live te volgen zijn, een plattegrond en het actuele programma. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een persoonlijk programma samen te stellen. Van deze functie werd massaal gebruik gemaakt. De app werd meer dan 20.000 keer gedownload.

Uitzending
EO-programma 'Geloof en een Hoop Liefde' was dit weekend ook aanwezig bij Opwekking en liep daar bijzondere mensen met innemende verhalen tegen het lijf. Heb jij ze gespot? Misschien ben je dan wel terug te zien in deze speciale Opwekkingsuitzending!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons