"We gaven Caitie weg aan Jezus"

Ouders vieren leven van overleden dochter met bruiloftsfeest

in Christelijk Nieuws

De ouders van een 3-jarig meisje uit de Filipijnen namen vorige week op bijzondere wijze afscheid van hun dochter. Caitlin Lucas, ook wel "Courageous Caitie" ('dappere Catie') genoemd, overleed aan een zeldzame vorm van bloedkanker. In plaats van een traditionele begrafenis, besloten de ouders een bruiloftsfeest te geven om het leven van hun geliefde dochter te vieren.

Viering
Het resultaat was een enorm feest waarop iedereen het leven van het 3-jarige meisje vierde. Het woord 'gecondoleerd' was verboden en de gasten feliciteerden de ouders met hun prachtige dochter. De bruiloft was anders dan alle andere: "We gaven onze dochter weg aan Jezus".

'Knuffel van God'
"Vlak voordat de kist voor de laatste keer dicht ging, scheen de zon op Caitie's gezicht,” schreef Caitie's familie op Facebook. "De felle stralen lichtten haar lichaam op. De zon is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van ons leven. In ieder ziekenhuis waar we waren reisde de zon haar achterna. Het was als een warme knuffel van God."

Gebed
"Mijn enige gebed voor God is nu, dat wij haar op een dag zullen zien met een verheerlijkt lichaam," bad JayJay aan het einde van Caitie's begrafenis. "Een lichaam, zo mooi dat wanneer ik haar zal zien, ik haar zal knuffelen en zij mij zal vertellen dat alles het waard was."

Bron: CIP.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons