VS vouwt handen voor basketballer Stephen Curry

Pastor en fans bidden voor knieblessure van basketbalvedette

in Christelijk Nieuws

Stephen Curry, de sterspeler van de titelverdediger in de NBA, viel zondag halverwege het vierde duel van de playoffs uit met een knieblessure. Pastor John Gray bad voor de uitgesproken christen, nadat hij de arena verliet.

Zelfs fans kwamen in actie, door in kleine groepjes bij elkaar te komen om voor de populaire basketballer te bidden. Op Twitter probeert Curry de moed er in te houden: "Bedankt voor alle gebeden en berichtjes. Ik voel de positieve energie. God is groot. Al bij al komt het wel goed", laat de basketballer weten.

Curry werd vorig jaar uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Over zijn geloof in God laat hij geen gras groeien: “Er zijn ongeveer tien jongens in het team die samen bidden voor de wedstrijden. De Heilige Geest beweegt door onze kleedkamer, zoals ik dat nog nooit heb meegemaakt. Hierdoor kunnen we heel veel mensen bereiken”, zegt Curry. “Ik probeer dit podium te gebruiken om Gods zegen over mijn leven met mensen te delen”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons