Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

in Christelijk Nieuws

Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap Tom Mikkers heeft zaterdag aangekondigd dat hij komende zomer zijn taken neerlegt. Dat liet hij weten tijdens een ledenbijeenkomst, zo meldt Trouw.

Na een jeugd als misdienaar en koorknaap in de Katholieke kerk in Boekel werd Tom Mikkers lid van de Remonstrantse Broederschap. De theoloog zwaaide sinds 2008 de scepter binnen het kleine kerkgenootschap, waar vrijwel alles betwijfeld mag worden.

Geloofstwijfel
Hoewel Tom die twijfel zelf niet kent, vindt hij het wel belangrijk om geloof te relativeren: "We moeten het niet te zwaar maken. Geloof moet mensen tot bloei brengen en op weg helpen. Het moet niet iets zijn wat hen terneerdrukt. Geloof moet verbinding brengen, geen scheiding", zo vertelde hij eerder in het EO-programma 'Onderweg'.

Kerkgroei
De remonstranten hebben op dit moment 5000 leden en 'vrienden' verspreid over veertig gemeenten. Achttien gemeenten daarvan zijn volgens de vertrekkend kerkleider het afgelopen jaar gegroeid. Het officiële afscheid vindt 4 juni plaats in Utrecht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons