Theoloog Rikko Voorberg nieuwe ambassadeur van Tear

in Christelijk Nieuws

Theoloog Rikko Voorberg is de nieuwe ambassadeur van ontwikkelingsorganisatie Tear. Als ambassadeur van Tear wil hij onder andere aandacht vragen voor het onrecht dat vluchtelingen wordt aangedaan en laten zien hoe het werk van Tear verschil kan maken. "Tear helpt lokale mensen, innerlijk gemotiveerd vanuit een gedeeld geloof, hun directe omgeving te veranderen naar een rechtvaardiger en menselijker plek."

Zichtbare verandering
Als theoloog realiseert Voorberg kunstinstallaties, schrijft hij en richtte hij de PopUpKerk op. Hij reisde met die kerk naar Lesbos en Idomeni om met eigen ogen te zien hoe Europa omgaat met vluchtelingen. "Tear bewijst dat in hun werk het geloof verandering kan brengen en dat is exact waar ik het recht van bestaan van de PopUpKerk van laat afhangen. Van die zichtbare, voelbare verandering."

De Zak
Eerder dit jaar maakte Voorberg met de band Mensenkinderen, ook Tear-ambassadeurs, kennis met het werk van Tear in Cambodja. "Daar werd heel fysiek zichtbaar hoe een klein kerkje een dorp van binnnuit kan helpen veranderen. Als het dorp overtuigd is dat de gelovigen niet de boel willen bekeren, maar juist de gedeelde problemen willen helpen oplossen, kan het juist door de ondersteuning van Tear opeens snel gaan. Tear weet de juiste balans te vinden tussen gepaste afstand en betrokken nabijheid."

Theatertour
Samen met Mensenkinderen maakte hij aan de hand van deze ervaringen een theatertour, die zaterdag 14 mei start op de Pinksterconferentie Opwekking. Een reis langs rijstvelden, genocide, hoop in de krottenwijken en slapen op bamboe. "Het zoeken van armoede doet ons verworden tot armoezaaiers en armoestrijders. Want armoe, daar wordt je moe van als je het alleen moet dragen. Daarom hebben we het meegenomen in De Zak, terug naar Nederland. Om deze te legen met jou. Met muziek, met verhaal en met beeld."

De theatertour voert langs Dordrecht, Zwolle en Ede en kaarten kunnen besteld worden op de website van Tear.

Bron: Tear

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons