Steeds meer christenen in India

Aantal christenen in 10 jaar gestegen met 3,7 miljoen

in Christelijk Nieuws

In India groeit het aantal christenen. Dat blijkt uit cijfers die de overheid deze maand publiceerde, zo meldt Uitdaging. Volgens de gegevens is het aantal christenen van 2001 tot 2011 gestegen van 6,3 miljoen tot 10 miljoen.

Het aantal moslims groeide van 1.2 naar 1.8 miljoen (+ 51%). Een kleinere procentuele groei, maar een grotere groei in aantallen is er bij de hindoes: zij groeiden van 60 naar 84 miljoen (+ 29%). 

"Als de cijfers kloppen is dat goed nieuws", citeerde de katholieke nieuws service UCA Pater Ranjit Tigga, hoofd van de Indian Social Institute in New Delhi. Andere waarnemers vrezen echter dat de informatie om politieke redenen opgeschroefd is om zo stemming te kweken tegen de vermeende toegenomen invloed van christenen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons