‘Spirituele warming up’ voor marathon van Rotterdam

Speciale kerkdiensten voor lopers van 36e editie NN Marathon Rotterdam

in Christelijk Nieuws

In Rotterdam vinden dit weekend een aantal marathon-kerkdiensten plaats, speciaal voor mensen die zondag meedoen aan de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam. Initiatiefnemer is hardloper en predikant Guus Koelman. Hij werd geïnspireerd door vergelijkbare diensten in Berlijn, Londen en New York, en haalde de dienst sinds 2006 ook naar Rotterdam.

‘Spirituele warming up’
De ‘spirituele warming up’ is laagdrempelig, gratis toegankelijk en duurt ongeveer een uur. Er wordt gebeden en er worden een aantal liederen gezongen door de gospelgroep Real Worship uit Rotterdam. De ‘preek’ is een bezinning op de grote loop van de volgende dag. Tijdens die bezinning wordt in de spiegel gekeken: zowel die van de Bijbel als die van de Marathon zelf.

Naar buiten spieken
Voorgangers van de diensten zijn Hubert Berbée en Guus Koelman. Tijdens een eerdere editie stond Koelman ook op de kansel, om vervolgens twee uur later aan de start te verschijnen van de Rotterdam Marathon. "Ik kon mijn aandacht vrij goed bij de dienst houden, alleen betrapte ik mezelf erop dat ik af en toe door het raam naar buiten keek hoe het weer was”, zegt Koelman.

Irish Blessing
Na de dienst wordt een collecte gehouden voor het Jeugdsportfonds, het doel dat dit jaar door donaties van de deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam wordt ondersteund. Met een traditionele “Irish Blessing” worden de lopers daarna op pad gestuurd.

Marathonkoorts
"Het thema bij deze diensten is de gebeurtenis die eraan komt", zegt Koelman. De marathonkoorts neemt toe. Je voelt de geweldige vibratie die er aanwezig is en daar sluit je met de Bijbel en het geloof op aan".

Bron: NN Marathon Rotterdam
Foto: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons