Politie Kazachstan pakt dove gelovigen op

in Christelijk Nieuws

Volgens lokale bronnen in de Kazachse kerk New Life, zijn deze maand zes dove gelovigen opgepakt. Dat meldt Open Doors. Ze waren op dat moment in een cafetaria en spraken daar in gebarentaal over het geloof.

“De politie beëindigde hun gesprek en maakte duidelijk dat ze gearresteerd werden vanwege een illegale religieuze bijeenkomst”, zegt een veldwerker. In Kazachstan is het verboden om religieuze bijeenkomsten te hebben op plekken die daar niet voor bestemd zijn. Praten over het geloof in een cafetaria valt daar ook onder.

De gelovigen werden opgepakt en meegenomen. Ze zaten vijf uur gevangen op het politiebureau. Twee van de zes worden nu vervolgd.

De dictatoriale regering in Kazachstan staat erom bekend steeds meer wetgeving in te voeren die de geloofsvrijheid beperkt. Christenen die niet behoren tot traditionele denominaties zoals de Russisch-Orthodoxen, worden door de politie in de gaten gehouden. De staat ziet deze gelovigen als een bedreiging en schetst daarom een negatief beeld van hen in de media.

Open Doors werkt samen met lokale kerken om de kerk in Kazachstan te steunen door gebed en trainingen. Ook zet Open Doors sociaaleconomische ontwikkelingsprojecten op.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons