Paul Visser bidt wekelijks op Qmusic

'De woorden uit 1 Korintiërs 16 gaven te denken'

in Geloven

In januari mocht ds. Paul Visser wat vertellen over de Week van Gebed op radiozender Qmusic. Tot zijn verrassing mocht hij ook afsluiten met een kort gebed. Sindsdien werd de voorganger gevraagd om voorlopig elke maandagochtend te beginnen met een gebed.

Mattie & Wietze
Het wekelijkse gebed bij het ochtendprogramma van Qmusic, 'Mattie & Wietze' bestaat uit 8 tot 10 zinnen. “In het begin was een vijfde van de reacties negatief”, zegt Visser in een interview met het Nederlands Dagblad. “Maar er komen al meer positieve reacties binnen, vooral als ik het gebed persoonlijk maak. Ook mensen die niet geloven, zeggen dan dat het hen ontroerde of raakte. Hoe dichter je bij het leven van mensen zit, hoe meer het losmaakt.”

Denkstof
In zijn column voor De Nieuwe Koers over het gebedsmoment schrijft ds. Visser naar aanleiding van een Bijbeltekst uit 1 Korintiërs 16: “Ik zal echter tot Pinksteren in Efeze blijven, want daar is voor mij een grote en krachtige deur geopend, en er zijn veel tegenstanders”. De woorden zetten hem aan het denken.

Open deur
“Ook hier werd een grote en krachtige deur geopend", schrijft ds. Visser. "Bidden ten aanhoren van zo’n slordige achthonderdduizend mensen van allerlei slag, die daar niet op zitten te wachten – hoe verbazingwekkend en verrassend wil je het krijgen?" Wat ds. Visser betreft gaat het gebedsmoment "op zijn minst door tot Pinksteren".

Gebedspunten
In zijn gebeden probeert ds. Visser aan te sluiten bij de actualiteit. "Tijdens de Week van het vergeten kind, bad ik voor hen die daar intens aan geleden hebben", zegt Visser. "Ik sloot af met: 'Als er Eén is die ons niet vergeet, ook al voelen we dat niet altijd, dan is het onze Schepper.' Zo probeer ik de verbinding met de luisteraars te leggen. Tegenwoordig kunnen mensen op vrijdag gebedspunten aandragen. Die zijn vaak heel persoonlijk. Zoals van radio-dj Mattie Valk, die een tweeling had gekregen die na 25 weken al werd geboren."

Bron: De Nieuwe Koers / Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons