Obama: ‘Met Jezus hoeven we niet bang te zijn’

Obama houdt laatste toespraak als president tijdens Easter Prayer Breakfast

in Christelijk Nieuws

Afgelopen woensdag hield president Barack Obama zijn laatste toespraak als president voor de ‘Easter Prayer Breakfast’. Dit is de gebedsbijeenkomst die Obama op het Witte Huis heeft ingesteld op de eerste werkdag na Pasen. In zijn toespraak verwees de president naar de recente aanslagen in Brussel.

'Angst en verdeeldheid'
“Deze aanslagen kunnen angst en verdeeldheid zaaien”, zei Obama in zijn toespraak. “Ze kunnen ons verleiden om vreemdelingen buiten te sluiten, ons te verzetten tegen mensen die niet op ons lijken, of die niet precies bidden zoals wij dat doen”.

Wantrouwen
Ook benoemde Obama het toenemende wantrouwen jegens vluchtelingen en moslims in de Verenigde Staten. Volgens de president is het offer van Jezus dat met Pasen gevierd wordt "de reden is dat mensen niet bang hoeven te zijn".

'Mensen van hoop'
"Door Gods Liefde kunnen we getuigen dat Jezus is opgestaan", zegt Obama. "Vanwege Zijn Liefde hebben we de redding ontvangen. Vanwege Hem is onze hoop niet misplaatst, en hoeven we niet bang te zijn. We zijn mensen van Pasen, en halleluja is ons lied. We zijn mensen van Pasen, mensen van hoop, en niet van angst".

Bekijk hier de volledige toespraak van Obama.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons