Nieuwe website legt Bijbelse begrippen uit aan jongeren

Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) lanceert ‘ABC van het geloof’

in Mediatips

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ), een van de twee jongerenorganisaties binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken, heeft de nieuwe website 'ABC van het geloof' gelanceerd. Het project heeft als doelstelling om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijke geloof aan jongeren door te geven.

Op 'ABC van het geloof' staan leestips, Bijbelleesroosters, verwerkingsvragen en filmpjes waarin moeilijke begrippen worden uitgelegd. De bezoekersaantallen van de website lopen al op tot ruim 2100 unieke bezoekers in één week tijd. Uit een evaluatie moet blijken of de jongeren er daadwerkelijk mee geholpen zijn.

Totaalpakket
“Als je de Bijbel leest, kom je ook in aanraking met een andere taal en cultuur”, zegt projectleider Marieke de Vries. “Woorden als verzoening, wedergeboorte of offerdienst. Dat zijn begrippen die niet in ons dagelijks leven langskomen, die vragen om uitleg. Als die filmpjes op zichzelf zouden staan, dan zou dat misschien niet genoeg zijn. Maar de site bestaat uit meer, het is een totaalpakket.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons