Nieuwe internetdominees voor MijnKerk.nl

Ds. Otto Grevink en ds. Janneke Nijboer worden nieuwe internetdominees

in Christelijk Nieuws

Op vrijdag 8 april wordt het nieuwe team van MijnKerk.nl gepresenteerd. De online kerk werd in 2013 gelanceerd voor mensen die niet (meer) naar de kerk gaan. Ds. Otto Grevink uit Waalwijk en ds. Janneke Nijboer uit Noordwijk worden de nieuwe internetdominees van de website. Marrit van Luxemburg wordt eindredacteur van de internetkerk.

Naast de presentatie, die plaats zal vinden tijdens een bijeenkomst in de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland in Utrecht, zal ook afscheid worden genomen van ds. Fred Omvlee en mw. Adrie Stemmer.

Pioniers
Ds. Fred Omvlee was de eerste internetpredikant van MijnKerk.nl. Mw. Adrie Stemmer was de eerste eindredacteur van deze site. Zij vertrekken vanwege het aanbreken van een nieuwe fase in het project. Omvlee: "Na drie jaar is voor mij het moment gekomen om de fakkel door te geven. In 2016 gaat MijnKerk.nl een nieuwe fase in. Van een startende pioniersplek, naar een stevig initiatief dat de komende jaren verder mag groeien in de diepte en de breedte."

Groeiende community
Martijn Vellekoop, coördinator pioniersplekken van de Protestantse Kerk in Nederland: “Wij zijn ongelooflijk dankbaar voor het werk dat Fred en Adrie hebben gedaan. Het waren echte pioniers die met veel enthousiasme en inzet vanuit het niets een groeiende community hebben weten te creëren. Daar zijn we hen dankbaar voor.

'Mijnkerkers'
”Het project ging in 2013 van start. Gemiddeld bezoeken gemiddeld zo’n 15.000 mensen per maand de site. Vanaf de start zijn er al zo’n 4.500 digitale kaarsjes aangestoken. Naast de online gemeenschap organiseert MijnKerk.nl af en toe ‘meet ups’ in het land waar ‘MijnKerkers’ elkaar in levende lijven kunnen ontmoeten.

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons