Nieuwe filmserie voor Alpha-cursus

Alpha Film Series helpen cursisten bij zoektocht naar christelijk geloof

in Christelijk Nieuws

De Alpha-cursus, een bekende basiscursus over het christelijk geloof, zal vanaf september een nieuwe film-serie introduceren, om Alpha-deelnemers aan te spreken in hun zoektocht. De Alpha Film Series (AFS) zal de huidige Alpha-serie vervangen en bevat verhalen en interviews van over de hele wereld.

De presentatie van de serie ligt in handen van Alpha-oprichter Nicky Gumbel en de twee Engelse presentatoren Gemma Hunt en Toby Flint. Aan het woord komen wetenschappers, auteurs en kerkleiders.

Geloofsvragen
De afleveringen gaan over de kern van het christelijk geloof, met vragen als “Wie is Jezus?”, “Waarom stierf Hij?”, “Hoe leidt God ons?” en “Geneest God ook nu nog?”. Naast de afleveringen bestaas de Alpha Film Series ook uit een introductie voor het Alpha-weekend en twee trainingsvideo’s.

'Netflix-achtige Alpha-serie'
De nieuwe film-serie werd gerealiseerd dankzij een investering van 1,8 miljoen euro, bij elkaar gebracht door donateurs. Directeur van Alpha Nederland noemt het een ‘Netflix-achtige Alpha-serie’. “Met de serie is het makkelijker dan ooit om een Alpha te starten met je (bijbel)kring of aan huis, om ze te bereiken met het evangelie”.

De video’s gaan in première tijdens de pinksterconferentie Opwekking en zijn vanaf september gratis te downloaden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons