NBG houdt Elfstedentocht rond Samenleesbijbel

Kinderen ervaren hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert op 28 mei de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht ervaren kinderen hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt. "Als je aan de Elfstedentocht denkt, denk je aan beweging en actie. En dat past goed bij de Samenleesbijbel", aldus Mark Koelewijn, regiocoördinator bij het NBG.

Relevantie van de Bijbel
Op meer dan elf plekken in Friesland volgen kinderen met hun (groot)ouders interactieve activiteiten, gebaseerd op de Samenleesbijbel. “Als Nederland Bijbelgenootschap willen we de Bijbel dichtbij brengen,” aldus Koelewijn. “Met dit evenement helpt het NBG ouders en opvoeders om hun kinderen de relevantie van de Bijbel te laten ervaren.”

Bijbel en omgeving
In elke stad op de route wordt de link gelegd tussen de Bijbel en de omgeving. Zo kunnen kinderen op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard ervaren hoe het is om zoals David schaapherder te zijn. (Groot)ouders en kinderen worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan en de dag zo veel mogelijk samen te beleven. Na afloop van de Elfstedentocht kunnen ze thuis verder aan de slag gaan met de Samenleesbijbel.

De Elfstedentocht met de Samenleesbijbel wordt georganiseerd door tientallen vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap, en ook lokale kerken helpen mee. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van zeven tot twaalf jaar.

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons