Maleisiër mag zich tot christendom bekeren

Rechtbank oordeelt dat islamitisch geloof niet permanent hoeft te zijn

in Christelijk Nieuws

Het hooggerechtshof in de Maleisië heeft vorige week uitgesproken dat de bekering van kinderen tot de islam niet permanent hoeft te zijn. Dat meldt Christianity Today. Het vonnis in het overwegend islamitische land wordt door de plaatselijke kerkgemeenschappen en mensenrechtenorganisaties als baanbrekend beschouwd.

Aanleiding
De Maleisische rechtbank boog zich over de herbekering van de 41-jarige Rooney Rebit die zich op zijn tiende tot de islam had bekeerd. Het feit dat Rebit op het moment van zijn bekering tot de islam nog tiener was, was een belangrijk argument in het vonnis. De rechtbank bestempelde het als legitiem om terug te keren naar zijn oorspronkelijke geloof. "Hij is vrij om zijn recht op godsdienstvrijheid uit te oefenen, en hij koos het christendom”, oordeelde de rechter.

Doorbraak
De Maleisisische Raad van Kerken spreekt over een doorbraak en roept de overheid op om dit eerlijke en correcte oordeel nu ook te respecteren en de vrijheid van godsdienst, met de daarmee verbonden grondwettelijk vastgelegde rechten en vrijheden voor alle burgers te respecteren.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons