Lizzy (5) ziet paus voor ze helemaal blind is

Paus zegent meisje dat gezichtsvermogen langzaam verliest

in Christelijk Nieuws

Lizzy Meyers, een 5-jarig meisje uit Amerika, heeft een zeldzame erfelijke ziekte waardoor ze haar gezichtsvermogen langzaam verliest. Samen met haar ouders maakte ze een lijstje met dingen en personen die ze nog wil zien. Haar grootste wens kwam woensdag uit: ze ontmoette paus Franciscus.

Syndroom van Usher
Lizzy zelf weet nog niet dat ze aan het syndroom van Usher lijdt en dat ze op den duur helemaal doof en blind zal worden. Maar nadat de diagnose was gesteld besloten haar ouders haar nog zoveel mogelijk bijzondere dingen te laten zien.

Ontmoeting
Samen met haar ouders stond Lizzy woensdag vooraan in het publiek bij het Vaticaan. Tijdens de ontmoeting overtrof paus Franciscus haar grote wens: Hij kuste het meisje op haar voorhoofd en bad voor haar ogen.

“Ik wil dat ze zo lang mogelijk een normaal leven kan leiden”, zei moeder Christine Myers tegen persbureau AP. “Er komt een tijd dat ik haar moet vertellen dat ze ziek is, maar dat stel ik zolang mogelijk uit.”

Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons