‘Kerkelijke websites verleiden te weinig’

‘Kerk-zijn online’ organiseert workshops over online media voor kerken

in Mediatips

In mei en juni organiseert Kerk-zijn online een nieuwe serie inspiratieavonden over het gebruik van online media door kerken. Volgens het platform hebben kerken grote behoefte aan ondersteuning bij hun online presentie via website en sociale media.

Gastspreker tijdens de inspiratieavonden is Eric van den Berg, deskundige op het gebied van kerkelijke online communicatie. Naast lezingen van Van den Berg worden er workshops gegeven door predikant en sociale-mediakenner Lennart Aangeenbrug, en websitespecialisten Christian Harwig en Gerald Werkman.

Verleiding en interactie
“Websites van bijvoorbeeld christelijk-gereformeerde en vrijgemaakte kerken verschillen nogal eens in kwaliteit”, zegt Van den Berg. “Wat nog te weinig gebeurt, is dat lokale kerken bezoekers verleiden met hun websites en hun gebruik van sociale media. Ook is de interactie vaak veel te minimaal. Dat kan echt anders, geloof ik.”

Inzet van sociale media
Veel kerken zijn inmiddels aanwezig op sociale media. Naast Facebook worden ook Twitter, Instagram en zelfs Pinterest ontdekt. Toch valt er voor kerken nog een hoop winst te behalen in doelgerichte en effectieve inzet van sociale media.

Betere website
Hoewel veel kerken hun eigen websites hebben, zijn deze vaak niet aantrekkelijk of gebruiksvriendelijk genoeg. Harwig en Werkman adviseren daarom om websites van een aantrekkelijke vormgeving en een gebruiksvriendelijk webbeheer te voorzien.

'Content is king'
Ook het actueel houden van de website draagt volgens de websitespecialisten bij aan een betere website. “Content is king. Wil je online effectief zijn, dan is het belangrijk dat wat je deelt via website en sociale media aanslaat bij je doelgroep”.

Aanmelden voor de inspiratieavonden kan via de website.

Bron: Kerk-zijn online

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons