Kerk in Actie betrekt kinderen bij zending en werelddiaconaat

Initiatief ‘Kids in Actie’ brengt verhalen van kinderen ver weg dichtbij

in Christelijk Nieuws

Kerk in Actie lanceert een nieuw initiatief voor kinderen en (groot)ouders samen, genaamd ‘Kids in Actie’. Duif Rainbow, de mascotte van Kids in Actie, nodigt kinderen in Nederland uit samen met ouders, opa’s of oma’s, iets te betekenen voor kinderen ver weg. Kerk in Actie wil zo op een aantrekkelijke manier kinderen en volwassenen betrekken bij het werk van zending en werelddiaconaat.

Mascotte
Het doorgeven van het geloof aan (klein)kinderen is niet altijd eenvoudig. Met mascotte Duif Rainbow kan hierover op een eenvoudige manier het gesprek met kinderen gevoerd worden. Gerrit Westerveld, opa van twaalf  kleinkinderen en bestuurslid van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk Nederland: “Het gesprek met hen aangaan over hoe kinderen in andere landen leven en samen bedenken wat we voor hen kunnen betekenen, vind ik prettig. Het is mooi om hen via Rainbow te laten beleven hoe waardevol het is om te delen met anderen.”

Elly en Rikkert
Rainbow staat er niet alleen voor. Ze krijgt hulp van Oma Duif, Elly Zuiderveld. Elly, bekend van de vele kinderliedjes die ze met haar man Rikkert schrijft en zingt, ondersteunt dit initiatief van harte. “Rainbow heeft prachtige verhalen van over de hele wereld. Ik ga haar helpen die verhalen aan kinderen hier te vertellen.” Elly geeft samen met Rikkert en andere artiesten in kerken in het hele land Kids in Actie-concerten. “Daar zingen we naast vertrouwde liedjes ook speciale Kids in Actie-liedjes. De concerten worden echt een feestje, leuk voor (groot)ouders om samen met hun (klein)kinderen naar toe te komen.”

Kinderclub
Net zoals de duif die de ark van Noach uitvloog op zoek naar een teken van hoop, zo vliegt mascotte Duif Rainbow de wereld over. Ze komt terug met prachtige verhalen uit alle windstreken. In het interactieve Huis van Rainbow kunnen kinderen filmpjes kijken, liedjes te luisteren, spelletjes doen en Rainbowkaarten versturen. Ook kunnen zij samen iets doen voor kinderen ver weg, zoals een actie te organiseren voor de  kinderprojecten van Kerk in Actie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons