Justice Conference komt naar Nederland

Tear en EO-Visie maken nieuwe editie Goot500

in Mediatips

De christelijke hulpverleningsorganisatie Tear organiseert op 11 en 12 november de Nederlandse editie van The Justice Conference. Het evenement over recht en onrecht vindt plaats in Amersfoort. Tijdens de conferentie wordt een nieuwe editie van de Goot500 gelanceerd.

Onder het motto 'Recht mee maken' horen bezoekers inspirerende speeches en muziek en ontdekken ze samen hoe zij van betekenis kunnen zijn om hun eigen omgeving eerlijker te maken. De Justice Conference werd eerder al gehouden in Chicago, Melbourne, Los Angeles en Hong Kong. Onder andere Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Shane Claiborne (activist en auteur, zie foto), Ken Wytsma (founder The Justice Conference), bisschop Zac Niringiye, Ruth Padilla (theologe) en Rikko Voorberg (theoloog) staan in november op het podium.

Beweging van recht
“In 2013 organiseerden we de Goot500, een event waar meer dan 500 bezoekers speeches hoorden over recht”, zegt Marco van der Graaf, directeur Tear Nederland. “We merkten een enorme behoefte onder de bezoekers om met deze thema’s aan de slag te gaan. Dat sluit aan bij de visie van Tear: ontdekken wat we als christenen wereldwijd van elkaar kunnen leren”.

Magazine Goot500
De Evangelische Omroep geeft dit jaar samen met hulporganisatie Tear het magazine Goot500 uit. Goot500 verscheen in 2013 voor het eerst naar aanleiding van de gelijknamige lijst met 500 wereldburgers die verschil maken in de wereld en inspireren om recht te brengen. Het magazine zal worden gelanceerd in aanloop naar de Nederlandse editie van The Justice Conference op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. “Deze editie wordt een speciale uitgave van EO-Visie, die begin november aan al onze abonnees wordt toegestuurd,” zegt Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten. “We zien deze samenwerking als een prachtige kans om hoopvolle verhalen te delen en mensen te inspireren om recht te brengen.”

Strijd voor rechtvaardigheid
Tear organiseerde in de afgelopen jaren verschillende reizen naar kerken in Oeganda en ontmoetingen met sprekers als Johannes Reimer. “We hebben van al deze ontmoetingen veel geleerd over hoe je in je eigen omgeving kunt strijden voor een rechtvaardige samenleving. Daarom willen we met de Justice Conference samen nieuwe ideeën op doen, genieten van het recht dat al zegeviert en een grote beweging vormen van mensen die recht brengen.”

Justice Week
The Justice Conference is een initiatief van Tear in samenwerking met International Justice Mission (IJM), de ChristenUnie, Micha Nederland en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Op de CHE wordt voorafgaand aan de Justice Conference een speciale week georganiseerd, waarin de studenten zich een week lang verdiepen in de thematiek. Op 11 november is de pre-conference. Deze dag zijn er tientallen momenten van gesprek, netwerken en brainstormen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons