Hulporganisaties Ecuador pleiten voor gebed

“Gebed is ons grootste en krachtigste wapen"

in Geloven

Ecuador werd zaterdag getroffen door een aardbeving met de kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Meer dan 525 mensen kwamen om het leven en duizenden mensen raakten gewond. Christelijke hulporganisaties uit verschillende landen sturen vrijwilligers en pleiten voor gebed.

“Iedereen kan bidden, waar dan ook”, zegt Rosa Contreras Hart van Christian Aid Mission. “Soms vergeten wij christenen dat gebed ons grootste en krachtigste wapen is. Gebed maakt een enorm verschil en we kunnen allemaal bidden”.

De natuurramp veroorzaakte een enorme ravage. Gebouwen stortten in, wegen raakten onbegaanbaar en op veel plekken viel de stroom uit. Het epicentrum lag voor de kust, op zo'n 20 kilometer diepte, maar de beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito nog gevoeld.

“Bid dat mensen zullen worden gered uit ingestorte gebouwen en dat families zullen worden herenigd. Vraag God of Hij van fysieke hulp wil voorzien en dat er veel mensen zullen tot geloof komen, te midden van deze ramp”, aldus Hart.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons