Hoe kwetsbaarheid je geloof versterkt

Janet ervaart God in een moeilijke fase van haar leven

in Geloven

Vorige week was ik boos. Boos op de omstandigheden waar ik in zat, wanhopig naar God toe. Na wéér een gebroken nacht viel het werken me loodzwaar.

 Lijkbleek en verdrietig kwam ik thuis. En toen de kinderen in bed lagen, liet ik mijn tranen de vrije loop. “Waarom kan het niet een keer meezitten?”, vroeg ik aan mijn vriend. “Is 8 jaar strijd tegen mijn pijn en vermoeidheid nog niet genoeg? Wat heeft God voor ogen? Moet ik nog dieper gaan?”

Schuldgevoel
En op het moment dat ik dat zei, bekroop me een schuldgevoel. Want mijn strijd is niks vergeleken met bijvoorbeeld Alma Bosman, die ik recentelijk interviewde. Zij is dagelijks aan bed gekluisterd en afhankelijk van sondevoeding en zó positief, wat heb ik dan te klagen? Tegelijkertijd weet ik dat ik niet zo moet denken. Mijn strijd is niet erger of minder erg dan die van een ander.

God is er altijd
We hebben allemaal onze eigen worstelingen: onzekerheid, zorgen om kinderen of andere gezinsleden, rouw, gezondheid, eenzaamheid…  En God grijpt misschien niet altijd in zoals wij verwachten of willen. Maar Hij is er wel, altijd. En juist in die kwetsbaarheid zie je hoe Hij werkt. Welke prachtige mensen Hij op je pad brengt. En als je het echt even niet zitten? Denk dan aan de woorden uit Jeremia 29:11: “ “Mijn plan met jullie staat vast”, spreekt de Heer. “Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk. Ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons