Gezocht: ruimte voor miniatuurkerk!

Knutselaar uit Nootdorp zoekt plek voor zijn kerk-replica's

in Christelijk Nieuws

Na 55 jaar stopt Chris van der Sman (81) met zijn bijzondere hobby: het bouwen van miniatuurkerken. Zijn nieuwste bouwwerk, de Utrechtse Domtoren, kent een hoogte van wel zes meter hoog. Van der Sman is op zoek naar mensen die zijn kerken willen overnemen.

De knutselaar uit Nootdorp begon al met het bouwen van de kerken toen hij 27 jaar oud was. Zo bouwde hij bijvoorbeeld een model van de Oude en de Nieuwe Kerk uit Delft. De Domtoren van Utrecht is nog in aanbouw.

Gezocht
“Ik wil graag een mooie plek voor de kerken voor in de toekomst", zegt van der Sman. "Als ik 87 jaar ben zijn de torens klaar. Veel mensen vinden ze mooi en vinden dat de torens een mooie plek moet krijgen”. Van der Sman heeft nog geen idee wat een geschikte plek zou moeten zijn voor zijn kerken, "maar ideeën zijn welkom".

Bekijk ook dit filmpje op Hart van Nederland.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons