Duizenden Amerikanen bidden voor opwekking VS

Hoop op herbeleving 'Azusa Street Revival' tijdens 'Azusa Now'

in Geloven

Zo’n honderdduizend Amerikanen zijn zaterdag bij elkaar gekomen voor de gebedsbijeenkomst ‘Azusa Now’. Tijdens dit evenement werd meer dan elf uur lang gebeden voor een nieuwe opwekking in Amerika, zoals deze ook in 1906 plaatsvond tijdens de zogenaamde ‘Azusa Street Revival’. De opwekking wordt gezien als het begin van de moderne pinksterbeweging.

Opwekking
Azusa Now 2016’ markeerde het moment waarover honderd jaar geleden, tijdens de ‘Azusa Street Revival’, zou zijn geprofeteerd. Er zou een nóg grotere opwekking plaatsvinden. De gebedsbijeenkomst werd geleid door voorganger Lou Engle en vond plaats in het Memorial Coliseum in Los Angeles. Zestien jaar geleden leidde hij de bijeenkomst voor het eerst, waar een grote opwekking onder 400.000 man plaatsvond. “Ik geloof dat we een nieuwe opwekking zullen zien en dat we niet meer terug zullen blikken, maar vooruit”, zegt Engle.

Huis verkocht
Engle’s verlangen naar een nieuwe opwekking was zo groot, dat hij zijn eigen huis verkocht om de huur van het Memorial Coliseum te kunnen financieren. “We hadden sterk het idee dat de bijeenkomst in dit stadion moest plaatsvinden, maar weinig geloof om het te kunnen realiseren”, zegt Engle. Maar de voorganger werd geïnspireerd door de Bijbeltekst uit Mattheus 13, waarin het koninkrijk van God wordt vergeleken met een verborgen schat in een akker. Alles werd verkocht om de akker te kunnen betalen. 

Eenheid
Waar in Amerika momenteel veel spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen heersen, stond ’Azusa Now 2016’ in het teken van raciale verzoening. Zo werd er gebeden voor genezing en verzoening, door leiders van verschillende etniciteiten. “Alleen een verenigde kerk kan onze verdeelde natie herstellen”, zegt Engle. Zijn droom is dat mensen van alle leeftijden, rassen, en christelijke denominaties bij elkaar komen, om te bidden voor verandering en een nieuwe opwekking.

Opwekking in Europa
Ook Europa kwam voor in een droom van Engle, waar Nederland volgens de voorganger een belangrijke rol in speelt. Hij deelde deze droom en visie eerder tijdens de conferentie Mission Possible in Nijkerk. Engle daagde de Nederlanders uit om “een leger van bidders te zijn, en om door bidden en vasten de grote oogst van kostbare mensen binnen te halen”.

Naast de honderdduizend bezoekers in Los Angeles keken wereldwijd zo’n 20.000 mensen live mee via God TV. Bekijk het evenement hier terug.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons