Domineesvrouw China komt om het leven bij sloop kerk

in Christelijk Nieuws

Een Chinese domineesvrouw heeft haar poging om de sloop van een kerkgebouw te voorkomen, met de dood moeten bekopen. Dat meldt het Nederlands Dagblad op basis van de berichtgeving van The Gospel Herald. Samen met haar man werd ze door bouwvakkers onder een grote berg zand begraven.

Een staatsbedrijf in Zhumadian wilde de kerk van de Chinese predikant Li Jiangong en zijn vrouw, Ding Cuimei, met de grond gelijk maken. In een poging om de bulldozers tegen te houden, belandde het echtpaar onder een grote berg zand.

De predikant slaagde erin voor zichzelf een weg naar buiten te graven, maar voor zijn vrouw kwam hulp te laat. De plaatselijke politie zegt een onderzoek te zijn begonnen, maar zij arriveerde volgens ooggetuigen opvallend laat na het ongeval.

Beeldenstorm
Terwijl het christendom in China groeit, is de overheid in de christelijke provincie nu twee jaar bezig met, wat sommige christenen vrezen, een beeldenstorm. Volgens Open Doors werden in twee jaar tijd twaalfhonderd kruizen van gebouwen verwijderd en diverse kerken gesloopt. Eén daarvan was de megakerk in Sanjiang.

De kerkgangers wisten dat de overheid hun gebouw wilde slopen en bewaakten het daarom dag en nacht. In april 2014 zorgde dit voor een impasse tussen kerkgangers en overheid. Uiteindelijk vernietigde de overheid de kerk; er zouden er meer volgen.

Bron: Nederlands Dagblad / Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons