Dertigers lanceren christelijk magazine 'Zoon'

'We willen met onze generatie op zoek naar leven met de Zoon, in de dynamiek van deze wereld'

in Mediatips

Het idee ontstond spontaan tijdens een mannenavondje rondom de vuurkorf: het uitbrengen van een nieuw christelijk magazine. “Voor de nieuwe generatie christenen die iets met God of Jezus willen, maar niet zoveel met oude waarheden kunnen”, vertelt mede-oprichter Geert Plender (31).

“Met een stel vrienden waren we lekker een biertje aan het drinken, een sigaartje aan het roken en aan het praten over ‘de dingen van het leven’. Tijdens dat gesprek bleek dat we, als dertigers en christenen die middenin het leven staan, met veel dezelfde vragen worstelen. Vragen over hoe je christen bent in deze tijd, een zoektocht naar wat God van ons vraagt in de wereld waarin we nu leven”, licht Plender toe.

Het bleef bij een idee, totdat hij samen met vriend Reint Bergman (33) hierover in gesprek raakte met de Zwolse uitgever Cees Scholten. Die was enthousiast. “We brainstormden een kwartiertje met elkaar over de inhoud en besloten het magazine daadwerkelijk te gaan maken. Op 15 april komt het eerste nummer uit.”

Rauwe verhalen
Op de christelijke markt is er al een keur aan tijdschrifttitels te vinden. Waarin verschilt Zoon. van alle bestaande magazines? “De zoektocht zoals wij die ervaren, vinden we niet zo specifiek terug in andere magazines. Wij willen wegblijven uit de theologie en verhalen maken die midden uit de maatschappij komen. Onze lezers meenemen in verhalen van mensen die God volgen”, benadrukt Plender. Zo geeft de eerste editie je een inkijkje in het leven van een Amsterdamse prostituee en vertelt bankdirecteur Dirk Duijzer over de waarde van geld. Stuk voor stuk serieuze artikelen. “Onze verhalen gaan gelijk naar de kern. Je zal bij ons geen tips vinden voor je vakantie ofzo. Als je ontspanning wilt, moet je even iets anders gaan doen dan ons magazine lezen.”

Bestaansrecht
Waar het naartoe gaat met Zoon., kan Plender nog niet inschatten. “De eerste geluiden van mensen die de verhalen alvast hebben gelezen, zijn positief. Maar alles valt of staat uiteindelijk met de mening van de lezers", zegt Plender. "Het doel is niet om een markt te veroveren, maar te delen in de zoektocht en mensen te laten aansluiten. Mensen van onze generatie, die net als wij geloven in God en Jezus. Voor mij is Jezus een enorme inspiratie, het geeft mijn leven betekenis.”

Verkrijgbaar
Zoon. is vanaf 15 april te vinden in de christelijke boekhandel. Je kunt ‘m ook online bestellen op Zoonmagazine.nl. Voor meer informatie over Zoon. kun je ook terecht op Facebook.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons