De favoriete Bijbeltekst van Donald Trump

Voor mij springt er één vers uit: ”Oog om oog en tand om tand”

in Christelijk Nieuws

Waar Donald Trump eerder niets over zijn favoriete Bijbeltekst wilde laten weten, reageerde de Amerikaanse presidentskandidaat wel op de vraag tijdens een uitzending van radiozender WHAM-1180. Voor mij springt er één vers uit: ”Oog om oog en tand om tand”.

Hoewel Trump even over de vraag van host Bob Lonsberry moest nadenken, reageerde hij vastberaden: “Het is niet een heel aardig vers, maar kijk eens wat er gebeurt met ons land”, reageerde Trump. “Kijk hoe mensen van ons profiteren en ons belachelijk maken. In dat opzicht kunnen we veel van de Bijbel leren”.

Vraagtekens
Het antwoord van Trump zorgde bij veel christenen voor gefronste wenkbrauwen. In de Bergrede (Mattheus 5) draaide Jezus deze uitdrukking namelijk radicaal om: “Ik zeg jullie je niet te verzetten tegen wie kwaad doet, maar wie je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe te keren”.

'Two Corinthians'
Het is niet de eerste keer dat Trump vraagtekens oproept, ten aanzien van zijn geloofsovertuiging. Zo noemde hij eerder het Bijbelboek 'Two Corinthians', tijdens een toespraak op de conservatief-christelijke Liberty University. Fout, zo wist iedere student direct: de tweede brief van de apostel Paulus aan de Korintiërs heet in het Engels niet 'Two Corinthians' maar 'Second Corinthians'.

Bron: Rawstory.com

Lees ook:

Paus suggereert: Trump is geen christen

Max Lucado haalt uit naar Trump

'Evangelicals' VS vallen voor Donald Trump

De theologie van Trump

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons