Christenvervolging in India fors gestegen

Vervolging in 2015 steeg met twintig procent, ten opzichte van 2014

in Christelijk Nieuws

De vervolging van christenen in India is aanzienlijk toegenomen. Dat meldt Persecution.org, op basis van documentatie van International Christian Concern (ICC). Met 365 aanvallen op christenen werd 2015 het slechtste jaar voor christenen in de onafhankelijke geschiedenis van India. Het geweld steeg met twintig procent, ten opzichte van 2014.

Regering zwijgt
Ondanks een open brief aan de Indiase premier Narendra Modi, getekend door 34 leden van het Amerikaanse Congres, blijft de regering zwijgen over de stijgende intolerantie. In de brief wordt gepleit voor veroordeling van de aanvallen op christenen.

Incidenten
Sinds de open brief in februari 2016 werd verstuurd, zouden er inmiddels al 27 meldingen van geweld op christenen door ICC zijn geregistreerd. “In de afgelopen vier weken werden kerken verbrand of verwoest, en werden voorgangers aangevallen of gearresteerd”, zegt congreslid Joe Pitts.

Patroon
“Deze incidenten zijn geen momentopname, maar maken deel uit van een langlopend patroon van religieuze intolerantie. Dit patroon moet worden erkend en worden aangepakt”, aldus Pitts.

Bron: Persecution.org

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons