Christendom Iran sterk in opkomst ondanks vervolging

"Het evangelie klinkt bij Iraniërs als muziek in de oren"

in Christelijk Nieuws

Hoewel Iran al jaren in de top-5 van landen met de zwaarste christenvervolging staat, is de ondergrondse huiskerkbeweging enorm in opkomst. Dat zegt Emily Fuentes, woordvoerster van Open Doors USA: “Jaarlijks bekeren duizenden mensen in Iran zich tot het christendom”.

Volgens Fuentes stijgt het aantal bekeringen door de huiskerken zo snel, dat de groei door geen ander land in het Midden-Oosten kan worden geëvenaard. Het aantal ondergrondse kerkgangers wordt door het christelijke persbureau Mohabat News geschat op een miljoen mensen.

Extreme maatregelen
Omdat de huiskerken in Iran illegaal zijn, kunnen kerkgangers zware straffen te wachten staan, vooral als zij niet van een etnische minderheid zijn. Farsi-sprekende Perzen worden als moslim beschouwd, en mogen daarom geen kerken bezoeken. Ze worden geconfronteerd met geweld door de Iraanse autoriteiten, de gemeenschap of zelfs hun familieleden.

Angst
“Een van mijn grootste angsten was dat de geheime politie ooit langs zou komen om mij te verkrachten”, zegt een ex-moslima en gemeentestichter in Iran. “Een voormalig moslim staat hoog op de opsporingslijst bij de Iraanse autoriteiten. Maar een aantal jaar na mijn bekering gaf God me rust en nam Hij mijn angst weg”, zegt ze.

Evangelie
Volgens Fuentes is de heftige vervolging in Iran een gevolg van de enorme groei van de ondergrondse kerk. “Het evangelie van een Redder die zóveel van hen houdt, dat hij Zijn leven voor hen gaf, klinkt bij Iraniërs als muziek in de oren”, zegt Todd Nettleton van Voice of the Martyrs. “Het komt voorbij op de radio, satelliettelevisie, online en zelfs op bovennatuurlijke manieren zoals in dromen en visioenen.

Bron: Christian Headlines

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons