Christelijke honkballer hangt knuppel aan de wilgen

Adam LaRoche wil kinderen redden uit seksslavernij

in Christelijk Nieuws

Vorige maand hing honkbalvedette Adam LaRoche zijn knuppel aan de wilgen. Hij liet hiermee een éénjarig contract van maar liefst dertien miljoen dollar schieten. Deze week vertelde de toegewijd christen over zijn toekomstplannen. Hij wil kinderen uit de seksslavernij redden.

Diepe indruk
Een eerdere missie in november in Zuidoost-Azië maakte diepe indruk op LaRoche: “Ik was er ziek van”, zegt hij tegenover ESPN. “Ik moest denken aan mijn eigen kinderen, voornamelijk aan mijn twaalf-jarige dochter, en aan duizenden ouders die op zoek zijn naar hun dochtertjes”. Samen met honkballer Blaine Boyer filmde hij met met verborgen camera’s in bordelen, om meisjes en hun uitbuiters op te kunnen sporen.

Niet zonder gevaar
“We zaten er behoorlijk diep in”, zegt Boyer. “Als je niet uitkijkt, wordt je zomaar van een gebouw afgegooid. Maar het moest gebeuren. Adam en ik geloven absoluut dat God ons daar had gebracht en tegen ons zei: ‘Dit is wat Ik voor jullie heb, jongens’”.

LaRoche speelde twaalf jaar professioneel baseball. Voor de clubeigenaar van zijn laatste club, de Chicago White Sox, kwam de missie van LaRoche als een verrassing: “We wisten niet wat Adam deed tijdens de winterstop. Het was nieuws voor iedereen”.

Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons