Brouwerij brouwt biertje uit tijd van Jezus

'Bijbels bier' was goed alternatief voor het drinken van water

in Geloven

Een brouwerij in Jeruzalem heeft een nieuwe biersoort geproduceerd, zoals die in de tijd van Jezus zou hebben gesmaakt. Een slokje van het brouwsel zou kunnen verklaren waarom men liever wijn dronk in de tijd van de Bijbel.

Voor het ‘Bijbelse bier’ gebruikte de Herzl Brouwerij een graan, gedoneerd door de Universiteit van Tel Aviv, dat twee millennia geleden zou worden gebruikt bij het maken van bier in het Heilige Land.

Opgedronken
Het experiment zal helaas niet op de markt verschijnen. Itai Gutman, eigenaar van de Herzl brouwerij, dronk de gebrouwde 20 liter samen op met zijn vrienden. Hij hield nog slechts een fles over en is niet van plan om meer van het biersoort te produceren.

“We waren erg benieuwd of het mogelijk was om het ‘Bijbelse biertje’ te maken”, zegt Gutman. “De smaak valt echter niet onder een bepaalde markt”.

Bier in de Bijbel
Het drinken van bier was in de oudheid een goed alternatief voor het drinken van water, want de alcohol doodt allerlei schadelijke bacteriën in de drank. Het was ook een betaalmiddel en een nuttig geneesmiddel. De Bijbel in Gewone Taal is de eerste vertaling waar het woord ‘bier’ in voorkomt.

Bron: Jerusalem Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons