Bordeeleigenaar en crimineel geeft hart aan Jezus

Hoe God (en een pak biscuitjes) het leven van John Lawson veranderden...

in Geloven

John Lawson, ex-crimineel en voormalig eigenaar van het grootste bordeel in Londen, deelde onlangs een bijzondere getuigenis op het Schotse BBC Radio. Tijdens een gevangenisstraf van 5 jaar bekeerde hij zich tot Jezus. Vanaf zijn vrijlating deelt hij zijn verhaal in gevangenissen over de hele wereld.

Lawson beleefde een moeilijke jeugd in afwezigheid van zijn vader. Hij raakte betrokken in het criminele circuit en werd eigenaar van het grootste bordeel in Londen. “Ik was een beest”, zegt Lawson over zijn verleden in de Britse onderwereld. “Mijn hart was koud, en ik zou er geen moment over aarzelen om iemand te vermoorden”.

Bajes
Net voordat Lawson op dat punt kwam, werd hij opgepakt en veroordeeld tot ruim 5 jaar gevangenisstraf. Zijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. In de gevangenis ontmoette hij een Nigeriaanse christen. “Ik vond hem heel irritant”, zegt Lawson. “Hij bleef maar over God doorhameren. Maar op een dag vertelde hij me dat er biscuitjes en cake bij de Bijbelstudie te halen waren. Ik bedacht het plan om mee te gaan en er tijdens het bidden mee vandoor te gaan”.

Ogen geopend
Maar toen Lawson zag hoe blij de mensen er waren werd hij stilgezet. “Moordenaars, bankrovers, dieven… In de bak valt er niets te lachen”, zegt Lawson. De gevangenispastor nam zijn gitaar en overhandigde hem de liedtekst van het nummer ‘Open the eyes of my heart’.

Toen hij de woorden van het lied las, barstte Lawson in tranen uit. Hij verborg zijn gezicht achter de liedtekst. Van zijn Nigeriaanse medegevangene ontving hij een Bijbel, waarin hij een tekst uit Ezechiël las: ”Wie goddeloos leeft, maar zich afkeert van de zonden die hij heeft begaan, zal zeker in leven blijven en niet sterven”.

Vrijgekocht
Lawson besloot om weer mee naar de Bijbelstudie te gaan en sprak zijn wens uit voor een nieuw hart. De gevangenispastor legde uit: “Je kwam bij het gerechtshof voor je daden, werd schuldig bevonden en naar de gevangenis gestuurd. Op dezelfde manier sta je ooit voor God. Maar met het kruis heeft Jezus je vrijgekocht, als je Hem aanneemt als Redder en je van je zonden afkeert”.

Getuigenis
In de gevangenis gaf Lawson zijn hart aan Jezus. “Alles werd voor mij gedaan aan het kruis”, zegt hij. “Ik hoef niets meer te doen. Ik ben zo dankbaar dat God mij heeft gered!” Sinds zijn vrijlating gaat hij met Escape Ministries de hele wereld over om zijn verhaal met andere gedetineerden te delen.

Bron: BBC Radio Scotland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons