Bijzondere aandacht voor vervolgde christenen

Minister Koenders reageert op Kamervragen van SGP, CDA en CU

in Christelijk Nieuws

De situatie van christelijke minderheden in het Midden-Oosten en in sommige delen van Afrika waaronder Nigeria, is “zeer verontrustend.” Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken donderdag, in antwoord op Kamervragen van SGP, CDA en CU. “Deze groepen vragen onze bijzondere aandacht, die wij als kabinet dan ook zoveel mogelijk geven via de kanalen die ons als overheid ter beschikking staan”, aldus Koenders.

Het kabinet probeert de vervolgde christenen zoveel mogelijk aandacht te geven “via de kanalen die ons als overheid ter beschikking staan”, aldus Koenders. Hij wijst op de Nederlandse ambassade die in besprekingen met Nigeria de vrijheid van godsdienst en de strijd tegen Boko Haram regelmatig aan de orde stelt.

Via de EU draagt de Nederlandse overheid bij aan de regionale troepenmacht tegen Boko Haram. Daarnaast steunt Nederland organisaties die zich inzetten voor onder meer godsdienstvrijheid en de dialoog tussen bevolkingsgroepen.

“De gruwelijkheden gepleegd door Boko Haram in noordoost Nigeria zijn bijzonder zorgelijk”, aldus de PvdA-bewindsman. Het geweld van de terreurorganisatie heeft sinds 2009 aan 20.000 mensen het leven gekost en heeft meer dan twee miljoen mensen op de vlucht gejaagd.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons