Bijbelvertalers geven geheime trainingen in risicogebieden

Wycliffe Associates verdubbelen inspanning om Gods Woord te delen, ondanks aanslag.

in Christelijk Nieuws

Wycliffe Associates, niet te verwarren met Wycliffe Nederland, heeft aangekondigd dat zij geheime trainingen zullen geven om bijbelvertalers in risicogebieden te ondersteunen. In de trainingen komen nieuwe strategieën aan bod, waarmee vertalers accurater te werk kunnen gaan. Onlangs werden vier medewerkers vermoord van deze bijbelvertalingsorganisatie.

Met behulp van de nieuwe strategieën kan de Bijbel in kortere tijd worden vertaald, en zullen Bijbelboeken straks in maanden -of zelfs weken - beschikbaar worden gesteld. Naast de trainingen zullen de bijbelvertalers ook worden voorzien van nieuwe software, nieuwe technologie en apparatuur en onderdak.

Bijbelvertalers vermoord
Wycliffe Associates bevestigde in maart dat vier medewerkers werden vermoord in een kantoor in het Midden-Oosten. Vanwege veiligheidsredenen maakten zij niets bekend over de locatie hiervan. “Het team dat de aanslag overleefde heeft besloten om hun inspanningen voor het vertalen van Gods Woord te verdubbelen”, zei Bruce Smith, voorzitter van Wycliffe Associates tegenover Christian Today.

Overspoelen met Gods Woord
Smith: “Het is een ontzettend groot offer, maar zoals de kerkvader Tertullian vroeger zei, het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk. Gods Woord zal in de handen en harten van mensen in verschillende regio’s worden gelegd. Regio’s die ik niet kan benoemen, want de risico’s zijn enorm”, aldus Smith. “Onze reactie op de terreur en tragedie is om het gebied met Gods Woord te overspoelen, in de taal van de plaatselijke bewoners.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons