Bij dit fragment uit de Anti-Pest Club hou je het niet droog

Anne-Mar blikt op landelijke dag tegen Pesten terug op eerste aflevering

in Christelijk Nieuws

Het werd opgepikt door onder andere Lindanieuws en Metro en de telefoon van presentatrice Anne-Mar Zwart stond na die tijd roodgloeiend: de allereerste aflevering van De Anti-Pest Club (september 2015) maakte veel los in Nederland. Vandaag, op de landelijke dag tegen het pesten, blikken we met Anne-Mar Zwart terug op deze eerste aflevering.

Brok in je keel
Wie de aflevering destijds heeft gezien, heeft het waarschijnlijk niet met droge ogen gekeken. Met name het moment dat de toen 13-jarige Mark zijn school binnenloopt en ziet wat zijn klasgenootjes voor hem hebben gemaakt, staat garant voor een brok in je keel. 

Ook Anne-Mar kan zich de aflevering nog goed herinneren. “Het was een hele speciale aflevering. Niet alleen omdat het de allereerste was, maar ook omdat Mark zo’n ontzettend lieve jongen is. Hij heeft echt mijn hart gestolen.” 

“Verzamel kinderen en zeg er samen wat van”
Inmiddels zit Mark op de middelbare school, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Anne-Mar: “Zijn moeder vertelde dat hij veel baat heeft gehad bij de Anti-Pest Club. Onder andere dat hij nu meer voor zichzelf durft en kan opkomen.” 

Een nieuw seizoen voor de Anti Pest Club staat op de rol. “Het mooie van het programma is dat de klas zelf wordt geactiveerd, in plaats van een juf of meester. Je merkt vaak dat kinderen in een klas het heel vervelend vinden dat er gepest wordt, maar dat ze daar onderling niet over praten.” Die tip wil Anne-Mar dan ook meegeven aan alle kinderen: “Als je ziet dat er gepest wordt en niet weet wat je moet doen, bedenk dan dat je niet de enige bent die het vervelend vindt. Verzamel kinderen en zeg er samen wat van. Als groep ben je het grootst en sterkst.” 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons