Bendeleden Nigeria doden voorganger vanwege prediking

in Christelijk Nieuws

Vier jonge bendeleden uit de Zuid-Nigeriaanse staat Rivers hebben de verantwoordelijkheid opgeëist van de ontvoering en moord op voorganger Chukwu Ekere. Reden voor de moord was het feit dat Ekere hen ‘lastig viel’ met het prediken van het evangelie.

De voorganger spoorde de bendeleden aan om zich te bekeren en te stoppen met hun misdadige activiteiten. Volgens de mannen vertelde hij hen dat ze God in hun leven moesten aannemen. Hierop werd hij ontvoerd en vermoord.

Ernstige situatie
De moord staat niet op zichzelf. Waar de krantenkoppen vooral op het Midden-Oosten zijn gericht, vonden er volgens The Guardian in 2015 de meest geregistreerde moorden op christenen plaats. Maar liefst 4.028 sterfgevallen op een wereldwijd totaal van 7.100. Een groot deel van de schuld ligt bij de radicale islamitische groepering Boko Haram.

Christenvervolging Nigeria
Volgens een rapport van Open Doors is de christelijke aanwezigheid in Noord-Nigeria substantieel verminderd. In overige gebieden steeg het echter aanzienlijk, vanwege moslims die zich tot het christendom bekeerden en een groot aantal christenen die voor het geweld zijn gevlucht.

Bron: Christian Post

Lees ook: ‘In 10 jaar tijd 11.500 Nigeriaanse christenen vermoord’

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons