Auteur en ex-moslim: ‘Heb moslims lief’

Nadeel Qureshi pleit voor liefdevolle houding ondanks 'radicalisering'

in Christelijk Nieuws

Nadeel Qureshi, een christelijke auteur en ex-moslim, heeft een nieuw boek geschreven waarin hij over de radicale islam schrijft. Hij moedigt christenen aan om moslims lief te hebben, ondanks het islamitische terrorisme.

Qureshi groeide op als moslim, maar raakte gedesillusioneerd over de islam toen hij ouder werd. “Na een lange zoektocht, moest ik de realiteit onder ogen zien”, zegt Qureshi.

Geweld
“Er zit veel geweld in de islam, zelfs in de diepste fundamenten van het geloof”, schrijft Qureshi in zijn boek ‘Answering Jihad: a better way forward’ (antwoord op de Jihad: een betere manier vooruit’). “Als je de tradities van de profeet Mohammed moet geloven, dan wordt geweld boven alles verheerlijkt door de islam.”

Drie opties
Deze conclusie leidde Qureshi tot drie opties: “Ik kon de islam verlaten en een afvallige worden, ik kon de profeet negeren, of ik kon ‘radicaliseren’ en hem gehoorzamen”. Volgens Qureshi kunnen moslims hun profeet echter niet negeren. “Wanneer je een moslim bent, betekent dat volledige onderwerping aan Allah en de profeet”.

Liefhebben
Qureshi besloot de islam te verlaten en omarmde het christelijk geloof. In zijn boek moedigt hij christenen aan om liefde naar moslims uit te dragen. “Of soms nog een stap verder: zélfs als mensen je willen doden kun je hen liefhebben”, schrijft hij. “Je kunt jezelf opofferen en hen omarmen, omdat het de radicalisering proactief zal afschrikken”.

Bron: Christian Headlines

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons