Agent redt leven van dakloze door zijn Bijbel te geven

in Geloven

De ontmoeting met een agent uit South Carolina (VS) zorgde voor een radicale verandering voor de dakloze Robert Morris. Toen hij ’s nachts - kletsnat door de regen - door de agent werd aangehouden, werd hij voorzien van een maaltijd, een luisterend oor én een Bijbel.

Morris zat diep in de put. Zijn ouders waren overleden, en zijn zus zou nog volgen. Ver verwijderd van zijn familie liep hij, verslaafd aan de drugs en alcohol, over straat. Tót hij werd aangehouden door agent Matt Holman. Morris werd voorzien van een maaltijd en ging met de agent in gesprek over zijn droevige situatie. Na het gesprek vroeg Holman of hij nog iets anders nodig had. “Ja, een Bijbel”, antwoordde Morris.

Bijbel in de kofferbak
De agent liep naar zijn auto en opende zijn kofferbak, wetende dat hij daar altijd een paar extra Bijbels had liggen. Toen hij er geen kon vinden, deed hij de klep weer dicht en dacht even na. Opnieuw opende de agent de kofferbak, en gaf hij zijn persoonlijke Bijbel aan Morris. “Ik vond het lastig om mijn eigen Bijbel te geven, vol met gemarkeerde teksten en notities”, zegt Holman. “Maar ik had het idee dat God zei: ‘Hij heeft ‘em meer nodig dan jij’”.

Levensveranderend
De ontmoeting veranderde het leven van Morris radicaal. Zes maanden later nam hij contact op met agent Holman om hem te bedanken voor de ontmoeting. Hij was mentaal weer in orde, had zich verzoend met zijn familie, zat niet meer aan de drugs en alcohol en was niet meer dakloos. “Deze agent is een held”, zei Morris. “Hij redde mijn leven!”

Vernieuwde man
Vorig jaar stierf Morris helaas een onverwachte dood, “maar wél als een veranderde en geheel vernieuwde man”, aldus Holman. Voor zijn overlijden deelde Morris het bijzondere verhaal via het alarmnummer 911. De ontmoeting tussen het duo zorgde voor nationale aandacht in de VS.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons