7 tips om niet in slaap te vallen tijdens je gebed

Met deze tips blijf je zeker wakker!

in Geloven

Val jij ook regelmatig in slaap terwijl je ’s avonds in bed aan het bidden bent? Wij verzamelden zeven tips om nét even wat langer wakker te blijven. Heb jij nog een gouden tip? Laat het dan hieronder weten!

1.     Doe zoveel mogelijk lampen aan
Melatonine, ook wel bekend als ‘slaaphormoon’ , regelt je dag- en nachtritme.  Als het ’s avonds donker wordt, gaat de productie van melatonine omhoog. Het gevolg: een slaperig gevoel. Door één of meerdere lampen aan te doen, rem je de natuurlijke aanmaak van melatonine.

2.     Pepermuntjes op je nachtkastje
De reden hiervoor is simpel: hoe meer zintuigen je stimuleert, hoe makkelijker je wakker blijft. Door op iets te sabbelen, houd je je mond bezig en val je minder snel in slaap. Wat ook schijnt te helpen: op een ijsblokje kauwen. Het is zo goed als onmogelijk om in slaap te vallen als je ijs eet.

3.     Frisse lucht!
Het lijkt vanzelfsprekend, maar mag uiteraard niet in deze lijst ontbreken: zorg voor frisse lucht. Zet dus één of meerdere ramen open en adem die frisse lucht in!

4.     Zet een muziekje op
Het komt de concentratie voor je gebed misschien niet ten goede, maar door een mooi worshipmuziekje op de achtergrond prikkel je je gehoor en ben je minder snel geneigd om in slaap te vallen. Uiteraard een niet al te rustig muziekje, anders val je alsnog in slaap ;-)

5.     Ga in een oncomfortabele houding zitten
Languit, met je hoofd comfortabel op je kussen, is de kans groot dat je gedachten tijdens het bidden afdwalen en je langzaamaan in slaap valt. Kies er daarom voor om rechtop in bed te zitten, zodat je spieren aan het werk blijven. Succes verzekerd!

6.     Maak een gebedslijstje
Natuurlijk is er niets mis mee om je dag met het "Onze Vader" of een "Dank u wel voor deze dag" te eindigen, maar door een gebedslijstje te maken, breng je meer focus aan en hou je je gedachten er beter bij. 

7.    Bedenk waar je het voor doet
Aan het eind van de dag ben je vermoeid van alle indrukken en kun je waarschijnlijk niet wachten om naar dromenland te gaan. Maar wat is er fijner dan na een drukke dag nog even 'quality time' door te brengen met Hem?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons